20 de maig del 2020

Classes dia 20/5/20

Hola a tots de nou, 💑

⌛Ja és dimecres... pareix que no... però els dies passen molt depressa!!! ⏳

📢Hui com vos he dit al llarg de la setmana, anem a centrar-nos en ciències socials. Anem a treballar igual que dilluns passat amb naturals. Vaig a deixar-vos ací un resum de tota la unitat 1 i després tindreu a la part de baix el document per a realitzar el treballet. Ara vos explique: 

  • Ciències socials: agafem el llibre i ens ubiquem en el tema 1. Recordeu quan vam començar el curs? Pareix l'altre dia, però ja fa 8 mesos que vam estudiar aquesta unitat. Aleshores, anem a repassar-la que de segur hem oblidat algunes cosetes. 😋😋😋

Tema 1: DE L'UNIVERS A LA TERRA 

🌠✨Comencem el repàs per l'apartat 1 anomenat "Vivim a l'univers"Recordeu quan parlàvem del que eren les galàxies, estreles, any llum, etc.? Les galaxies són agrupacions de milios d'estreles. La galàxia en què es troba la Terra és la Via Làctia. El Sol és l'estrela més pròxima a la Terra. I per a mesurar les distàncies en l'univerns s'usa l'any llum

🌏🌎🌍Respecte al sistema solar, hem de recordar que està format pel Sol, els planetes, els satèl·lits i altres astres com ho són: cometes, asteroides i meteorits. Recordeu les dos classificacions dels planetes que vam estudiar? Sí, efectivament estic parlant dels planetes interiors (Mercuri, Venus, la Terra i Mart), i els planetes exteriors (Júpiter, Saturn, Urà i Neptú). 

🌑🌒🌓🌔🌕🌖🌗🌘En quan als girs de la Terra, trobem dos: 

- La Terra gira sobre si mateixa, és a dir, gira al voltant del seu eix anomenat moviment de rotació. Aquest fa que s'originen els dies i les nits i a més, vam estudiar que tarde un dia en fer un gir complet sobre si mateixa, és a dir, vint-i-quatre hores

- La Terra gira al voltant del Sol, aquest moviment s'anomena de translació i tarda en completar-se un any és a dir 365 dies i 6 hores. Aquest moviment, dóna origen a les estacions de l'any. 

🌙Canviant de tema, la Lluna és l'únic satèl·lit natural de la Terra. L'atmosfera és la capa gasosa que envolta la Terra i els gasos que més abunden són l'oxigen i el nitrogen. Aquesta, està formada per cinc capes: troposfera, estratosfera, mesosfera, termosfera i exosfera. 

⛅⛈💦A més, vam estudiar en aquesta unitat la hidrosfera i la geosfera. Tota l'aigua que hi ha a la Terra forma la hidrosfera. I es presenta en tres estats: gasós, líquid i sòlid. En quan a la geosfera, és la part de la Terra composta per roques i minerals. Es divideix en tres capes: escorça, mantell i nucli. 

🌍Finalment, parlant de la representació del nostre planeta, la Terra, el globus terraqüi el representa de forma esfèrica. En canvi el mapa presenta la Terra o una part d'ella en un plànol. L'escala és la proporció entre les dimensions reals d'un territori i la seua representació en el mapa. 

🌐Per últim, ara sí, vos sonen els paral·lels i els meridians? De segur que sí!! Els paral·lels i els meridians són línies imaginàries que ens serveixen per a localitzar amb precisió un punt a la Terra. 

-------------------------


📋Després d'aquest breu resum de tot el tema 1. He elaborat un document per a repassar aquesta unitat. Vaig a deixar-vos l'enllaç, però primer vos explique què anem a fer, encara que és el mateix que en ciències naturals: 

👇👇👇

📌- Es realitza a les nostres llibretes, després de la portada de "Repàs". Podem fer el treball de dues maneres: 

1. Imprir el document, pegar-lo a la llibreta i contestar les preguntes directament al full. 

2. Qui no puga imprimir-lo no hi ha cap problema, escriu de títol: Activitats repàs tema 1, còpia les preguntes a la seua llibreta i les contesta. COM AQUEST ÉS MÉS LLARG, NO CAL COPIAR A LA LLIBRETA TOTES LES FRASES. CAL POSAR: a), b), c)... i contestar. 

📌- Com vos he dit abans i l'altre dia, aquesta setmana anem a treballar els temes 1 de ciències. Aleshores, el deure de hui dimecres i dilluns que ve (que és quan ens torna a tocar ciències naturals) és aquest treball

📌- Teniu tota la setmana per a elaborar-lo. Recordeu, BONA PRESENTACIÓ

📌- Una vegada elaborat el treball, enviar una foto al meu correu electrònic

📩 gloriaramos@fefcoll.org

TOTES LES ACTIVITATS ES RESPONEN LLEGINT EL RESUM QUE HE ESCRIT ACÍ. 
No cal buscar al llibre.  ❗❗❗

💥DIA MÀXIM D'ENTREGA DEL TREBALL: Dilluns dia 25 de maig. 


- ENLLAÇ AL DOCUMENT DEL TREBALL: 





Recorda sempre el que diu a la foto:  TU POTS! 

Estem en contacte. Qualsevol coseta escriviu-me com sempre. 

Feliç dia! 


Gloria 💋


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Informació general

Estimats alumnes i famílies, Com sabeu estarem un temps sense anar al col·legi i per tant, haurem de comunicar-nos mitjançant diferents m...