22 d’abril del 2020

Classes dia 22/4/20

Bon dia alumnes, 👧👦

📝Tornem a les entrades al blog després de les pasqües. Hui dimecres tindríem classes de ciències socials, plàstica i castellà. Però hui, sols anem a fer tasques de ciències socials, aleshores de castellà i plàstica no hi haurà deure. 

  • Ciències socials: hui acabem el tema 5 amb l'últim apartat d'aquesta unitat. Vos deixe com sempre l'enllaç amb el document que he creat on apareix allò que hem de subratllar i per tant copiar a la nostra llibreta. A més, anem a fer les activitats 31, 32 i 33 de la pàgina 101. 
📌Ací teniu l'enllaç: 👇👇👇


https://drive.google.com/open?id=1XIJ8LRQuT2_ETS0vmOwQKZJcTT0c5nNp

UNA ÈPOCA DE GUERRA I CONVIVÈNCIA 

Aquest, és l'últim apartat d'aquest tema cinc on hem tractat tota classe d'informació de l'edat mitjana. En aquest, anem a veure les diferents cultures que van conviure i perquè es va acabar aquesta convivència entre elles. 

En aquesta època, a la península Ibèrica en l'edat mitjana les cultures més disperses eren la musulmana, la cristiana i la jueva. Les tres es respectaven entre elles perquè compartien una gran religiositat, creien en un sol déu i tenien un llibre sagrat. 

👉A al-Àndalus: 
- Convivia la població musulmana arribada d'Àfrica i Àsia amb els muladís que eren hispanoromans i visigots convertits a l'islma. 
- A més, convivien amb els cristians, anomenats mossàrabs i amb els jueus. 

👉A les ciutats cristianes: 
- Residien els cristians amb jueus i musulmans anomenats mudèjars. 

💥El terme Reconquesta porta de manera implícita la idea d'ocupació de territoris que prèviament pertanyien als regnes cristians. Per què es considera que els cristians reconqueriren territoris? 

🙏Hem de tindre en compte, que l'aspecte religiós va tindre un paper fonamental, que plantejava la Reconquesta com una lluita entre cristians i musulmans. Recordeu, que a l'apartat 3 vam veure els nous regnes cristians i que teniu els mapes per tal de veure l'evolució dels regnes i com es va anar formant aquesta Reconquesta. 

👎Encara que hem dit abans, que durant segles van conviure tres cultures, van haver-hi moments de tensió, els quals van provocar el fi de la convivència. Molts d'ells provocats per desconeixement i per interessos econòmics i polítics que van desestructurar les relacions. 

💔Després de sorgir aquests interessos, va aparèixer la desconfiança dels cristians cap als musulmans i el procés de la Reconquesta va posar fi a la convivència entre les tres cultures. 

💭A pesar d'aquesta visió general, la veritat és que la Reconquesta va constituir un procés més complex, que durant set segles va permetre la convivència de cultures i religions diverses en un mateix espai. 

Fins ací l'explicació de l'últim apartat d'aquest tema. Qualsevol dubte escriviu-me un missatge al correu o per alexia.

❌🎨❗Encara hi ha alumnes que no m'heu enviat la fitxa de plàstica que hauria d'haver rebut fa més de 3 setmanes. 



Tornem a parlar demà dijous. Espere que esteu tots bé. Ja queda menys!!! 

Gloria 💋


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Informació general

Estimats alumnes i famílies, Com sabeu estarem un temps sense anar al col·legi i per tant, haurem de comunicar-nos mitjançant diferents m...