1 d’abril del 2020

Classes dia 1/4/20

Bon dia a tots, ☺

Comencem el mes d'abril. Hui dimecres hauríem tingut classe de ciències socials, arts and crafts i castellà. Ací vos deixe les tasques: 

  • Ciències socials: copiar el subratllat de l'apartat 4 i fer les activitats 22 i 23 de la pàgina 99.  Vos deixe l'enllaç: 👇👇👇👇

LA CULTURA ALS REGNES CRISTIANS 

💬Coneguem llengües romàniques que procedeixen del llatí i que es parlen a Espanya? Vos sonen aquestes? Castellà, català, occità, francès, italià... Doncs, són algunes de les llengües romàniques, és a dir, totes aquestes tenen l'arrel lingüística en el llatí

👉Hem de saber que l'aparició d'aquestes llengües romàniques va ser una evolució que va tindre que veure amb la vulgarització de la llengua, a conseqüència de les altes quotes de població sense estudis pròpies de l'època. L'absència d'escriptura va fer que el llatí evolucionara des de diferents varietats dialectals fins a noves llengües, que més tard es van incorporar al llenguatge culte, més formal. 

📖Se cita el Cantar del Mío Cid com una de les obres més cèlebres de la literatura castellana medieval. Coneguem aquest llibre? Ens sona? Podem anar a la pàgina 102, en organitza't les idees, per tal de veure l'estàtua del Cid, per tal de què conegueu aquest personatge històric. 

💭Ens preguntem... el castellà que es parla actualment és igual que el que es parlava en l'edat mitjana? Què cregueu? Per a respondre'ns aquesta pregunta hem de tindre en compte que les llengües són vehicles de comunicació en constant evolució, i que, per tant, estan subjectes a transformacions, és a dir, canvien amb el pas del temps. Aleshores, el castellà que nosaltres coneguem ara, no és el mateix que es parlava en aquelles èpoques. 

📌Un exemple clar per tal de veure com ha evolucionat el castellà, és l'ús de la paraula "Cid", ja que és un qualificatiu procedent de l'àrab que s'ha perdut en l'actualitat, és sinònim de "senyor". 

🎨D'altra banda, la importància dels aspectes religiosos en l'edat mitjana va determinar per complet la tipologia artística de l'època, per aquest motiu els diferents estils artístics van ser eminentment religiosos. 

💡Per últim, el Romànic i el Gòtic són estils internacionals, presents en bona part del continent europeu, que van ser introduïts a la Península a través del camí de Sant Jaume. Vos deixe unes imatges per a què conegueu els dos estils: 


       ROMÀNIC:                                                                               GÒTIC: 




  • Arts and crafts: hui no anem a començar una nova fitxa de plàstica. La tasca per a hui és enviar-me una foto de la fitxa de la pàgina 27 acabada. Podeu enviar-me-la al meu correu o si ho preferiu per alexia. 

📩 gloriaramos@fefcoll.org 

📥Alexia 

  • Lengua castellana: ayer martes hicimos el cuestionario del tema 8 y os dije que hicierais la portada del tema 9. Hoy miércoles no vamos a empezar el tema para así no tener muchas tareas, por lo tanto el deber de lengua es terminar la portada si todavía no lo está. 


Fins ací el treball per a hui dimecres. Recordeu preguntar dubtes i enviar-me la fitxa de plàstica. 
Moltes gràcies 😍



Estem en contacte, 

Gloria 💋

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Informació general

Estimats alumnes i famílies, Com sabeu estarem un temps sense anar al col·legi i per tant, haurem de comunicar-nos mitjançant diferents m...