25 de març del 2020

Classes dia 25/03/20

Bon dia de nou 😊, 

Hui dimecres dia 25 teniem programades les següents tasques: 

  • Ciències socials: copiar quadre resum de forma HORITZONTAL del Regne Visigot i Al-Àndalus que vos deixe baix per tal de tindre clares les diferències entre els dos (correspon a l'activitat 13 de la pàgina 94). Fer després del quadre l'activitat 12 i la 14 de les pàgines 94-95. 
Tota la informació per a realitzar l'activitat 12 està a l'apartat 2, si alguna cosa no la trobeu, es pot buscar per internet. 



  • Arts and Crafts: començar fitxa pàgina 27 "Feelings, shapes and colours". Aquesta fitxa l'acabariem el proper dilluns 30 a classe, aleshores, no cal acabar-la hui. A continuació vos escric el que hem de fer i els materials que necessitem. 
⤷ Què hem de fer?    🎨


STEP 1:   Retalla triangles i cercles amb gama de colors càlids. Pèga'ls a la part superior del full, és a dir, imitant l'exemple a) i crea una composició lliure que estiga formada per diferents retalls on apareguen colors càlids. 

STEP 2: Després, retalla quadrats i rectangles amb una gama de colors gelats. Pèga'ls a la part inferior de la pàgina, és a dir, imitant l'exemple b) i crea una composició lliure que estiga formada per  diferents retalls on apareguen colors gelats. 

STEP 3:   Finalment, deixa secar la composició. 

⤷ Materials:   ✂✏📚

➩ Retalls de revistes, diaris o paper reciclat
➩ Tisores 
➩ Pegament de barra

Vos deixe una imatge de la gama de colors que vam estar explicant a classe:



  • Lengua Castellana: copiar cuadro teórico página 172 y realizar las actividades 1, 2, 3 y 4.
RECURSOS LITERARIOS: PERSONIFICACIÓN E HIPÉRBOLE

En este apartado vamos a aprender qué son los recursos literarios y concretamente, nos centraremos en dos de ellos que suelen ser los más comunes: la personificación y la hipérbole. ¿Recordamos cuando estudiamos los textos escritos en prosa o en verso? 

Estuvimos viendo las diferencias entre ellos y cuando nos centramos en las poesías nos dimos cuenta que muchas veces se utilizaban expresiones para mostrar una mayor expresividad al texto, esto son los llamados recursos literarios. 

Existen muchos recursos literarios que nos ayudan a dar más expresión, belleza o sonoridad al texto, pero dos de los más utilizados son la personificación y la hipérbole. ¡Seguro que las hemos utilizado más de una vez para expresarnos!

⟶ Se dice que hay una personificación en un texto cuando podemos observar que se han atribuido cualidades o acciones humanas a objetos y animales, es decir, cosas que objetos y animales no pueden hacer. 

📌Por ejemplo: La abeja charlaba con la hormiga.  Es una personificación porqué todos sabemos que las abejas y las hormigas no hablan. 

⟶ En el caso de la hipérbole, consiste en exagerar cualidades o acciones, haciéndolas más grandes o más pequeñas de lo que son en realidad. 

📌Por ejemplo: Tiene una sonrisa de oreja a oreja.  Es una hipérbole porqué nadie tiene la sonrisa tan grande como para llegar de un extremo a otro de la cara. 



Fins ací el deure de hui dimecres 25 de març. 

Qualsevol dubte escriviu-me per alexia o correu com esteu fent-ho fins ara. 


📚📝📖Recordeu anar repassant els apartats de ciències, així com també el tema 8 de lengua. Prompte farem alguna prova. 

💥INFORMACIÓ: per tal de poder corregir totes les activitats que anem fent, els divendres, aprofitant que tenim l'hora de tutoria, publicaré un document amb totes les activitats que hem fet durant la setmana resoltes per mi, per tal de què tots des de casa s'ho pugau corregir. 



Feliç dia,

Gloria. 💋


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Informació general

Estimats alumnes i famílies, Com sabeu estarem un temps sense anar al col·legi i per tant, haurem de comunicar-nos mitjançant diferents m...